Home > Tepelhoedjes

Tepelhoedjes

Er zijn twee soorten tepelhoedjes, de tepelvormers en de tepelbeschermers. Tepelvormers kun u net als de Niplette in uw BH dragen in het geval van ingetrokken of platte tepels. Tepelbeschermers worden tijdens het voeden over de tepel gelegd.

De meningen over het gebruik van tepelbeschermers tijdens de borstvoeding verschillen. Sommige zijn van mening dat bij het gebruik van tepelbeschermers de baby niet genoeg drinkt. Overleg daarom eerst met een lactatiedeskundige voor u begint met het gebruik van deze tepelhoedjes. Sommige baby's drinken alleen met een tepelhoedje. Ook bij ingetrokken / platte tepels kan een tepelhoedje juist uitkomst bieden.

Medela tepelvormers (bij ingetrokken tepels)

tepelvormers Tepelvormers (borstschelpen) zijn speciaal ontworpen om ingetrokken tepels naar buiten te laten komen.

Hoe werkt het?

Je kunt ze al dragen tijdens je zwangerschap. De eerste keren een half uurtje per dag en daarna voer je dit op tot enkele uren. Is je kindje al geboren, dan kan je tepelvormers een half uurtje voor de voeding dragen.

Door de zachte druk op het tepelhof kan de vorm van de tepel iets veranderen. En deze kleine verandering kan het voor je baby net iets makkelijker maken goed toe te happen.

Bestellen

Avent Tepelbeschermer

tepelbeschermers Anatomische tepelbeschermers AVENT tepelbeschermers zijn gemaakt van flinterdun, zacht en reukloos siliconen en beschermen pijnlijke of gebarsten tepels tijdens het voeden. Door de vlindervorm heeft uw kindje optimaal huidcontact. Wanneer uw tepels zijn hersteld zal uw baby gemakkelijk weer teruggaan aan de borst. Verkrijgbaar per 2 stuks, in klein en medium.

Bestellen

CSS & XHTML by MLP Design
Licensed under CC-NC 3.0